Egyre nehezebben adja szebb halait a folyó. Háromszor voltam az elmúlt hetekben, és két rövid délutáni, meg egy egész napos túra után, azt kell mondjam, hogy nehéz kenyér ez.  :)
De hiába ébredek másnap izomlázzal és döntöm el, hogy most egy darabig nem jövök, mégis azon kapom magam 1-2 nap múlva, hogy  képzeletben ott sétálok a kis folyó partján. Lopakodok, bujkálok, fürkészem a vizet és képzelem oda egy-egy tetszetős bokor, faág, vagy padmaly mellé az ott lapuló halakat.
Szemben a padmalyban vajon lapul valami?
A cserkelés izgalma mellett itt szinte nem is számít a halak mérete. Na jó azért ez nem egészen így van : ) Hajtjuk a nagyot , az új rekordot, de ez itt csak pár centiben mérhető....
Egyébként az első akalommal még jött néhány szebb, míg az utóbbi kettőn már csak a közepes méretig jutottam. Persze az is jó :)
Zsolt is tesztelgette a vízet, egy merőben más megközelítéssel. A csukákra fókuszált leginkább, hátha talál párat a jobbakból. Talán ír is róla néhány gondolatot valamikor :)
Pocak
Pocak visszaengedése :)
Mostanában egy kicsit elszakadtam a megszokott, jól ismert  helyektől és próbáltam a régebben járt és csak felületesen ismert részeket vallatni. Kevés siker koronázta próbálkozásom. Így, ha futólag is de ránéztem azért a tuti helyekre is.
A domik elég passzívak, ill. szerintem a felszaporodó idei és tavalyi kis csukák miatt eléggé széthúzott az állomány. Nehéz őket kikerülni. Már a tipikus domis pályákon is gyakran jön a bugylikból. Az eddig kiismert szakaszokon a szisztéma nálam az, hogy a fc. előkébe, időnként felkapcsolom a vékony harapás állót, ha olyan részre érek ahol szoktam látni vagy fogni csukát. Ez mostanra teljesen felborult, mert a legdomisabb helyeken is felbukkantak a kölyök csukák.  Persze ha kialakulna egy erős csuka állomány és megnőnének, annak azért örülnék, domik ide vagy oda. De sajnos nem maradnak itt meg, ilyen nagy számban. Ez a kis víz nem tud eltartani sok nagyobb testű ragadozót. A nagy vizekkel lejjebb húzódnak és ott szépen elfogynak az ismert okok miatt.
Ezek a kis betolakodók a domi országban :)
De akad azért jobb is. Mint ez a tegnapi 53 centis, ami itt már szépnek számít.

Talán tavaszra helyre áll a rend, de lehet, hogy ez a köztes állapot lesz jövőre a meghatározó. Majd kiderül.
Egyelőre a domik még tartják a frontot. A tegnapi mérleg ugyanis 7-6 a domolykók javára a kis csukákkal szemben, de az arasznyi süllők is bekeményítettek egy 3 pontossal :) Pedig őket aztán tényleg nem szívesen szurkálom össze.
A domik azért nem adják könnyen a helyet :)
Ők is eltűnnek mielőtt elérnék a méretet :(
Görbüljön!
Üdv.
Barnabás