fishingeverywhere

Fish come in three sizes: small, medium and the one that got away

Kitartásból csak elégséges...
2 és fél peca margójára...

 Azért az elégséges minimumot hozom talán, mármint ami a pecát illeti. Közel egy hónap alatt mindössze két pecát kanyarintottam, na meg azt a felet.. Hogy, hogyan lehet félig horgászni..? Hát simán úgy, hogy elmész a partra de nem érzed, a szél is letépi a fejed meg az eső is elered. Azért itt-ott dobsz párat csakazértis alapon, de gyorsan feladod és inkább rácsörögsz a haverra a közelben és eldumálod vele a délelőttöt, majd hazamész :D  ....de persze csak a kötelező gombaszemle után. Ami legalább összejött, mert egy hód által kidöntött nyárfán lévő nagy csokor laskának meg kicsit arrébb némi fülőkének azért örültem nagyon! : )  Kb ennyi hasznuk van a kis "dögöknek"...

p1060606.JPG

 

Ezt megelőző héten visszanéztem az egyik délután arra a zátonyos pályára ahol a legutóbb is voltam. Az igazi terv azonban az volt, hogy ott élvezkedek 2-3 órát majd utána szürkületben az akkor még 5-6 fokos víznél teszek egy kísérletet a rendesebb süllőre valamelyik kövezésen. Sajnos ez nem jött össze, mert horgásztak a kigondolt pályán, majd nem kevés gyaloglás után a másikon is... :(  több kitartás meg már nem volt bennem, így hazajöttem. Azért nem volt rossz, mert a zátony környékén összejött pár balin és amikor egy koppintás után újradobva egy törés mellett, a lehető leglassabban húztam a csalit, egy sztenderd süci is oda ragadt.. pont az a jó tepsi méret ; )

 

3 méret körüli és egy retúr után.. már szürkületben jött egy szebb 2-es forma. Ez jó volt, mert először csak kikövette a twinyót és az utolsó 2-3 méteren még a háta is kint volt, majd a kiemelés előtt mellé vert. Mivel már elég sötét volt, nem tudtam biztosan, hogy nem süllő-e, mert előtte süllősen vezetve emelgettem a parti törés felett. Bízva benne, hogy nem riadt el csak visszalendítettem magam elé és amennyire a sekély víz engedte, próbáltam trükközve vezetni. Nos...sikerrel, mert egy jókora burványal újra nekiment és ekkor már nem hibázott... de nem süllő volt hanem baller.

p1060625.JPG

 

A héten kihasználva az utolsó nap szabim, pénteken lenéztem a csatornákra. Mivel Zsolt túl van már néhány csati körön ebben szezonban és jobb csukát nem is látott, ezért inkább finomabb cuccal készülve, de itt-ott azért nagyobb csalikat is megúsztatva terveztem a napot. Reggel egy régi kedvenc helyemen kezdtem a csukák keresését, de három óra eseménytelenség után 11 körül feladtam és átnéztem inkább egy másik részre ahol ebben az időszakban is szoktunk balinokat látni. Itt már a könnyű cuccal megpróbáltam egy kicsit ezt is, azt is...   Elsőnek egy méret forma csukesz tapadt rá a kanálra, majd nem sokkal utána egy bokor alatt bujkáló baller is megkívánta ugyan azt a matt, félig ezüst félig réz színű falatot. Utána sokáig semmi nem volt...ill. az egyik beállóban már dobálok vagy 10 perce, mire figyelmes leszek egy árnyékra, ami egy kisebb ág alatt lapult. Próbáltam képet készíteni, de nem lett jó...meg a lencse karc is bezavar, de talán kivehető, hogy valami van az ág alatt...

p1060640.JPG

Tudom.... nem látszik :D na mindegy. Egy másfeles süllő hitte azt, hogy ott majd láthatatlanul kibekkeli a nappali órákat. Persze addig piszkáltam, míg jókora iszapfelhőt kavarva kilőtt onnét... Majd valamelyik szomszédos beállóban egy lassan lebegő ivadékfelhőt zaklatott csendesen legalább egy balin, míg össze nem zavartam a napi rutinját egy kis twinyóval.

Ahogy besötétedett elfogyott a kitartás. Majdnem haza is indultam, de egy szendó meg az autó melege feltöltött kicsit. Átszereltem, majd a sallangokat hátra hagyva csak zsebre téve néhány csalit, gondoltam megnézem azt a süllőt.... vagy másikat,... tök mindegy :D   Volt egy kis szerencsém, mert abban az 5 nek tűnő 2 óra alatt, két kapásom volt.  Az egyik leakadt a gumiról a másik ráragadt a wobblerre, bár csak éppen hogy... de az pont elég.  : )

Görbüljön!

p1060647.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://fishingeverywhere.blog.hu/api/trackback/id/tr816781466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fishingeverywhere

Két megszállott pecaőrült-pergetőhorgász. Duna,Tisza,Körös,csatornák, Balaton.

Friss topikok

süti beállítások módosítása