fishingeverywhere

Fish come in three sizes: small, medium and the one that got away

Karácsonykor a csatin...

A korábbi évekhez képest, idén keveset voltam a csatornákon. Ennek a legfőbb oka a kedvenc csatornám hanyatlása, amit az évek óta tartó, túlzott víz elengedésnek tudok be. Ott érzem igazán otthon magam, ha csatornapecáról van szó. A többi a környéken mindig is csak "B" terv volt. Nem azért mert nincs bennük hal sőt, sokkal változatosabb a halfaunájuk és nem "csak" a csuka és keszeg horgászatról szól. Hanem azért, mert egyszerűen nem az a hangulatos környezet. Túl sokan, túl kis helyen a túl sok szemét tetején...  de hiszen ismeritek. Hol jobban, hol meg kevésbé zavar, de ilyenkor "télen"  azért kicsit megnyugszik partjuk és bár a szemét hegyek még árulkodnak a szezon dübörgő őrületéről, azokat is egyre-másra eltakarja már az elfáradt parti növényzet, és ezzel a viszonylagos érintetlenség illúzióját keltheti az arra járóban. Így jártam én is arra a minap és nyomtam le egy teljes műszakot, karácsony első napján.

p1020483.JPG

Érdekes nap volt és mindenképp megérte a sok sárdagasztás, mert legalább egy napig nem csak pofámat tömtem... :)  Na jó,  persze nem csak ezért, és a jól beletartott indító kép is árulkodik egy kicsit... :D  Nem volt könnyű megetetni őket és sok is volt az üresjárat. A kanalat leginkább csak megbökték a wobblerre már neki-neki mentek, de nem akadt meg vele egy sem. Viszont kihozta legalább őket a nádból, és ha nem látott meg közben ami a tiszta vízben csak a szerencsén múlt, akkor lehetett kísérletezni. Végül gumihallal sikerült fogni... A beállónként egy csali, pár dobás szisztémában nem hittem most. Így hát a műtéti megoldásnál maradtam. Két bot és 2-3 csali váltva, de így is csak több dobás után volt beállónként valami esemény. Lekövetés vagy bökdösés....de a lényeg, hogy 7-8 látott halból 4 próbálta megenni amit kínáltam. Kettőnek sikerült is, amiből egy 55-ös, reggel elég gyorsan megalapozta a hangulatot, míg a másik f.tőig 73-as pocakosra egészen fél 4-ig kellett várni. A kettő között meg csak az, hogy igen itt vannak de hogyan is kell megfogni őket...?  :)

p1020470.JPGp1020475.JPGp1020477.JPG

p1020485.JPGp1020487.JPG

Néha bizony kevés az a 10 másodperc.... :)

p1020479.JPG

 Így leírva és újra átélve a napot, elkapott a mehetnék. Szerintem holnap újra teszek egy kísérletet, de most már a kedvenc helyemre, hátha sikerül valami karácsonyi csoda folytán, újra átélni a régi bőséget.... ha meg mégsem, ott mindig jól érzem magam. Kivéve ha viharos szél lesz....most nézem :D

 

Görbüljön!

Sziasztok!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fishingeverywhere.blog.hu/api/trackback/id/tr8215366228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bandita11 2020.01.03. 10:37:41

Grat a halhoz! ;) Ez a méret már okoz kisebb kézremegést... :D Kár, hogy a csatikon nehéz ennél nagyobbakat fogni... Pedig tuti vannak, csak kevés, máskor eszik, stb...

fishingeverywhere

Két megszállott pecaőrült-pergetőhorgász. Duna,Tisza,Körös,csatornák, Balaton.

Friss topikok

süti beállítások módosítása