fishingeverywhere

Fish come in three sizes: small, medium and the one that got away

Folyóparti ajándékok...
Teli kosár teli szák...

 December 23.

A hó ropogása és a jég pattogása helyett továbbra is a sár az úr a folyóparton. Pár hete keménykedett egy kicsit, de csak nèhàny napra futotta az erejéből. Hiányzik az igazi téli hangulat, pedig mostanra ez vált a megszokottá és el kellene fogadni végre a szürke ködös, esős ünnepi napokat. Valahogy mégsem tudom... túl mélyen és talán túl régóta van ez belém kódolva.  Mind ahogy a Karácsony szeretete...na nem az az ajándék után futkosós, család körbejárós, kicsit idegbajos fajta.  Hanem az a gyermekkori gondtalan, várakozással teli és boldog. Az élet úgy hozta, hogy ez nálam lényegében nem sokat változott az elmúlt évtizedekben és itt a folyóparton tudom újra és újra átélni azt a gyermekkori örömöt, aminek persze igazából nincs is köze az ünnephez, csak ahhoz hasonlatos életérzést nyújtja számomra azt hiszem...

p1050133.JPGp1050098.JPGp1050097.JPG

Na de vissza a folyópartra, mert kicsit elkalandoztam:

....félig meddig csúszkálva és majdnem seggre ülve érkezünk a parti útra. Ott sem jobb a helyzet, mert nagyokat cuppogva és csúszkálva tudunk csak továbbhaladni a haltanyák irányába. Közben Kinga kosarának a tartalma szépen elkezdett gyarapodni. Az enyhe időnek köszönhetően akad gyűjtögetni való bőven és már-már engem is eltérít a tervtől. Azonban most hosszú idő után végre jó a víz de smaragdzöld színe gyorsan megváltozik, ha a holnapra beígért eső újra elered, ezért inkább a vízre összpontosítok. A csúnya gombák így is elvittek rendesen a pecától  az elmúlt időszakban... :D  Eközben kormoránok riadnak fel, de szerencsére nem abban a gödörben garázdálkodtak épp amelyikhez igyekszem és csak reménykedni tudok, hogy arrafelé nem jártak még ezen a reggelen. Majd egy másik részen vidra túrja buzgón végig a padmalyt és ahogy meglát, mérgesen fújtat vagy morog... ki tudja ezt megmondani nála... : )

p1050142.JPGp1050143.JPG

Sebaj.. kedvemet ő sem szegi, mert tényleg úgy ismerem már ezt a szakaszt mind szerintem senki és azt a kevéske halat is ami itt tanyàzik ilyenkor lassan mind  név szerint ismerem, azaz ismerném ha lenne nekik.. :D  Van B, C, és D terv is ha úgy van... egyenlőre úgy néz ki, hogy úgy van, mert sehol semmi. Talán megelőztek a kormik? Vagy ennyire passzívak?  Jönnek a szokásos kérdések. Majd ráadásul eszembe jut, hogy ebédre valami gombával kombinált egyszerű halételt terveztünk amihez ahogy elnézem Kinga kosarát, csak a hal hiányzik. Gyorsan elszaladok hát a tuti helyre, hogy semmikép ne maradjak alul.. : ) 

p1050166.JPG

Ami szerencsére gyorsan be is adja, sőt még rá is duplázik de a pecás elbénázza ill. a helynek a nagy átka, és ugyanakkor a sikere is, hogy egy bedőlt fa hatàrolja, amiben az leakad. Pedig szép, masszív darab volt. Nem baj ...végül is minden megvan amit elképzeltünk, így elégedetten slattyogtunk vissza a házba, ahol a déli harangszó már a tűzhelyen érte utol a készülő ebédünket.

img_20201223_105525.jpg20201223_122038.jpg

A délutáni program is hasonlóan alakul, amikor egy nemrég felfedezett másik rész gombatanyáit megyünk megdézsmálni. A közelében volt azért egy kis peca tervem is, mert pár hete leakadt ott egy jobb csukesz, ami azóta is motoszkált bennem. Kicsit érdekes volt, mert egy helyben állva ugyan arról a helyről jött először az a szép csuka, majd egy jó domi, két retur balin és egy méret körüli csuka... Mit kerestek ezek egykupacban?? fura...

Amíg Kinga újfent belevetette magát a fülőke kánaánba, én megcéloztam ezt a helyet. Van egy bedőlt fa és néhány tuskó a mederben is.  Ezèrt a jighorog öblére raktam egy postásgumi darabot, hogy kevésbé akadjon, majd megküldtem...  A kivétel előtt nem sokkal, gyengén elnehezedett. Egy pillanatra azt hittem akadó, de aztán ráfordult ès belefeküdt ahogy kell...

Ezután az a pár akció meg egy méret körüli csuka már csak levezetésnek volt jó... : )

p1050175.JPGp1050173.JPG

 

img_20201223_144959.jpg

Később amikor Kinga végzett és utolért, már messziről láttam a mosolyán, hogy bizony tele lesz a kis kosara. Boldogan mesèlte hol ès miket làtott, majd csodàlkozva nèzegettük egymàs kèpeit.....melyik fán mennyi és mekkora gomba vagy,  hogy hol voltak kapások....ott egy tolóhullám, itt egy kiscsuka stb...   kicsit olyanok lehettünk mint a gyerekek a Karàcsonyfa körül,  pedig csak annyi történt, hogy kimentünk a folyópartra sétálni, gombászni, ès egy kicsit horgászni... : ) 

 

 Minden kedves olvasónknak Békés Boldog Karácsonyi Ünnepeket kívánunk!!!

 

...ès persze görbüljön !! : )

Sziasztok!

 

Barna

A bejegyzés trackback címe:

https://fishingeverywhere.blog.hu/api/trackback/id/tr3616356758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mosoni Horgász 2020.12.25. 06:28:51

Boldog karácsonyt!
Valahogy így élem én is meg a szabadidőm. Horgászat, vagy gombászat, vagy mindkettő....

Barnabás.. 2020.12.25. 20:56:21

@Mosoni Horgász: Boldog Karácsonyt nektek is Csaba!

Akkor neked minden nap ünnepnap.. : )

fishingeverywhere

Két megszállott pecaőrült-pergetőhorgász. Duna,Tisza,Körös,csatornák, Balaton.

Friss topikok

süti beállítások módosítása