fishingeverywhere

Fish come in three sizes: small, medium and the one that got away

Csak bámulok kifelé...
...tegnap este a Dunán

 Csak bámulok kifelé az ablakon ma reggel és nézem ezt a nyirkos, ködös, saras időt .... mégis mehetnékem van. Mindegy hova, csak pár órát kint lenni valahol,  valami nyugodt, csendes helyen a szabadban. Ahol a környéken tartózkodó állatokat is megfigyelheti az ember, ha óvatosan jár-kel. A minap éppen így jártam a csatorna partján, amikor a környékre nem jellemző látvány fogadott. Ahogy egy bokor takarásából kilépve egy, vélhetően két tájegység között vonuló kisebb szarvasrudlit leptem meg. Egy szarvasbika tizennégy szarvastehénnel...    Mivel a peca bukta volt valami szennyezés miatt barna és büdös volt a víz, csak ennek a találkozásnak örülhettem.

p1060661.JPG

...de olyan is van, hogy csak egy elkóborolt bárányt találunk : )

p1060657.JPG

.... vagy egy eltévedt és elfáradt vadászkutyát :D  gps volt rajta és pár óra múlva jöttek is érte... sajnos  : )

img_20211218_144801.jpg

 

 Itthonról ehhez elég messzire kell elutazni, így nem tehetem ezt meg minden nap és mivel tegnap a Dunán voltam, ma max a kertig jutok csak asszem.. :D   A Duna... mielőtt az áradás ideér, gondoltam teszek egy kísérletet és egy jó nagy sétát is...persze pecabottal. Egy távolabbi rugany volt a cél komoly gyaloglással, de lerakva az autót és rátérve a cuppanósra löttyedt földútra amin még a gyaloglás is nehéz volt, végül elgyengültem és a közelebbi felé vettem az irányt. Útközben könnyűszerrel begyűjtöttem a napi gomba adagot is az aktuális téli fülőke termőhullámnak köszönhetően így, még nagyobb kedvel haladva egyre-másra betérve az erdőbe és cseppet sem bánva, de csak jó nagy kitérőkkel közeledtem a part felé.

p1060667.JPG

  Kiérve, gyenge északias szél borzolta a vizet, de nem volt vészes. Az áramlatokat még látni lehetett és mivel rég jártam erre, tartottam egy kis terepszemlét. A rugany felett lévő rész, egyenetlen medre jól kirajzolódott a felszínen és egy nagyobb sóderpúp előtt le is lassult a víz sodrása. Tetszett. Hal tanyának tűnik...gondoltam és egy twinyóval meg is dobáltam, hogy még jobb képet kapjak a mederről, majd egyre jobban figyelve a vezetés ütemére, hol süllősen, hol meg balinosan dobáltam a töréseit. Szerencsére elég gyorsan eljutottam legalább egy balinos ütésig és ezért lett bizodalmam a helyben, mert valahogy nem éreztem rá egy jó darabig. Partról nehézkes volt a távolság miatt. Aztán lassan csak kezdett összeállni a kép és egy-két kapás után végre meg lett az első baller...

p1060670.JPGp1060672.JPG

 

Majd két kikövetés meg egy lemaradt hal után, a második is...mire éppen besötétedett volna. Nem volt ott sok hal és azok sem nagyon ettek szerintem, ezért a sötétedés már a kövezésen talált. Elvágó vizében sokáig lebegtettem a nagyobb gumikat, de semmi nem volt és mikor az eső is eleredt.... feladtam. Akkor elég volt..... ma mégis itt állok az ablak előtt és bámulok kifelé.  Hiszen tegnap is milyen remek napom volt ott......  KINT.  ; )

p1060675.JPG

BUÉK!!!

Sziasztok!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fishingeverywhere.blog.hu/api/trackback/id/tr2416798710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mosoni Horgász 2022.01.05. 05:13:09

Egy ilyen elkóborolt báránnyal összefuthatnék én is!

fishingeverywhere

Két megszállott pecaőrült-pergetőhorgász. Duna,Tisza,Körös,csatornák, Balaton.

Friss topikok

süti beállítások módosítása